top of page
images.png

Baldovar 923

Valencia
 

Baldovar 923, dicht bij de sterren, ligt in de Serranía de Valencia, in het dorp Baldovar, op een hoogte van 923 meter. Inheemse druiven zoals Merseguera, Bobal, maar ook Tempranillo en Mencia, worden met respect voor de natuur gevinifieerd. Zij zijn toegewijd aan biologische landbouw en biodynamische cultuur. Hun doel is om het oorspronkelijke landschap van de Serranía del Alto Turia tot uitdrukking te brengen in de wijnen die zij produceren.

Cañada Paris

Cañada Paris

Cañada Paris wordt gemaakt van Merseguera, afkomstig van een wijngaard aangeplant in de gemeente Baldovar, in de bergen, met een typisch hoogte klimaat, kou, weinig water, klei en kalk. De druiven worden met de hand geplukt, ondergaan spontane gisting en rijpen gedurende 9 maanden: 30% in amforen, 30% in eiken vaten van 500L en 30% in roestvrijstalen tanks. De stijl van de wijn is aromatisch en fris, met tonen van citrus, bloemen, steenfruit, en een afdronk met Atlantische smaken en rokerigheid.

Mijn project (10).png
Baldovar Pieza la Moza  (1).png

Pieza la Moza 

Tempranillo - Bobal

Pieza la Moza wordt gemaakt van een mix van Tempranillo en Bobal, afkomstig van een wijngaard aangeplant in de gemeente Baldovar, in de bergen, met een typisch hoogteklimaat, kou, weinig water, klei en kalk. De druiven worden met de hand geplukt, ondergaan spontane gisting en rijpen gedurende 9 maanden op de droesem in tinajas (aardewerken potten), voordat ze worden overgebracht naar roestvrijstalen vaten gedurende 4 maanden voordat ze worden gebotteld. De stijl van de wijn is complex en fris, met tonen van rijp rood fruit, bloemen, aardbeien, en een afdronk met Atlantische smaken en ziltigheid.

Cerro Negro 

Mencia  

Cerro Negro wordt gemaakt van Mencia, afkomstig van een wijngaard aangeplant in de gemeente Baldovar, in de bergen, met een typisch hoogteklimaat, kou, weinig water, klei en kalk. De druiven worden met de hand geplukt, ondergaan spontane gisting en rijpen gedurende 9 maanden: 30% in amforen, 30% in eiken vaten van 500L en 30% in roestvrijstalen tanks. De stijl van de wijn is aromatisch en kruidig, met tonen van rood fruit, bosbessen, aardbeien, kersen, bloemen, en een afdronk met Atlantische smaken en rokerigheid.

Baldovar Cerro Negro .png
bottom of page